Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с управлението 164 2.0 в6 турбо

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с управлението 164 2.0 в6 турбо

проблемът е, че воланът се върти, припуква нещо по време на въртенето, а гумите не завиват. Някой има ли предположение за какво става въпрос? Колата още не съм я качвал на канал за оглед, но ако може да ме ориентирате какъв би могъл да е проблема и какво да гледам.
    Колата е на мой познат и е закъсал. Каза ми, че е долял двигателно масло в казанчето на хидравликата предишния ден. Дали е прецакал хидравличната рейка и може ли от това да не се въртят гумите? Пукането по време на въртене на волана е като прескачане все едно на шлици.
    Честита нова година!
    Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
    Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Рейка бих казал аз .
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

а аз бих казл че са лагерите на амортисиора които се намират горе под капака

Comment

Първоначално публикувано от anton.mudev Покажи съобщение
        а аз бих казл че са лагерите на амортисиора които се намират горе под капака
        За лагерите си мислех и аз обаче ---- гумите не завиват .
        За това заложих на рейка .

Първоначално публикувано от YORDAN alfa maniac Покажи съобщение
        проблемът е, че воланът се върти, припуква нещо по време на въртенето, а гумите не завиват.
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

И на мен ми мирише на рейка, а не на лагерчета... Може би ще е най-добре да източи акитата от системата, да я промие, да я напълни наново и да пробва пак. Ако се повтори номера - лошо...
          Alfa Romeo 164 Super 2.0TS

Comment

А пък на мен ми мирише (много обонятелни станахме, ей) на зъбен гребен или по-скоро на липсата му. Демек пак рейка. Или пък кормилния прът ако има шлици някъде - там да превърта.
            Само да кажа - ако е шлици, ще 'щрака' начесто, а ако е гребена - по-нарядко. Там зъбите са едри.
            Last edited by didod; d.m.y г., 23:33.
            Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
            Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

За да не завиват гумите трябва да има механичен проблем някъде. Може да е в рейката( счупени зъби на гребена или на зъбното колело), извадено каре на някой от кормилните пръти или превътряли шлици.

Двигателното масло най-много да скапе хидравличната помпа, но ме съмнява.
              Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
              Opel Astra J
              ex:
              Alfa Romeo 164 2.5TD
              Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
              Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

колеги, рейката се оказа. Промихме системата, сменихме рейката и колата е чук. Какво точно и се е скапало не съм сигурен, най вероятно, както каза колегата, зъбите на гребена или както там се нарича. Поздрави на всички!
                Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
                Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

Working...
                X